Aiemmat tuotannot

Rauhalahti Teatterin työryhmä on Iisalmen Koljonvirta Teatterista tuttu. Koljonvirta Teatteri on kasvattanut suosiotaan muutaman vuoden ajan räjähdysmäisesti. Kesän 2017 suurproduktion Tuntematon Sotilas keräsi yli 18 000 katsojaa. Dramatisoinnista vastasi Antti Heikkinen ja ohjauksesta Ismo Apell. Apell toimii myös teatterin johtajana ja laajensi teatterituotantoa myös Kuopioon Rauhalahteen. Kesällä 2018 Rauhalahdessa nähtiin Apellin ohjaamana PERTTI -musiikkikomedia, joka keräsi katsojia yli 12 500. Koljonvirralla jatkettiin Väinö Linnalla, ja kirjailija Antti Heikkinen ohjasi näytelmän Täällä Pohjantähden alla, keräten yli 6000 katsojaa. Tutustu tarkemmin työryhmän refenrensseihin Koljonvirta Teatterin ja Tuotantotalo Turpatallin nettisivuilla.

 

KESÄN 2018 PRODUKTIO

PERTTI / RAUHALAHTI

yli 12 500 katsojaa

Speden tunsivat kaikki.

Pertin, tuon julkisen koomikon siviilipuolen, tunsi vain harva.

Rauhalahti Teatterin kesän 2018 näytelmä on tarina molemmista.

Pertti on ratkiriemukas mutta koskettava kertomus Suomi-viihteen ikonin Pertti ”Spede” Pasasen elämänkaaresta – tarina vähäpuheisen kuopiolaisen pikkupojan matkasta suomalaisen viihteen kuninkaaksi, joka opetti jörön kansan nauramaan asiat päälaelleen kääntävälle kreisikomiikalle.

Pertti on kertomus unelmista, unelmien todeksi tulemisesta, naurusta ja naurun nurjasta puolesta. Tämä moniulotteinen musiikkikomedia sisältää lähipiirin aineistoa ja tarinoita Pertistä, joita ei ole aikaisemmin kuultu. Vaikka julkisuuden elämä oli täynnä kauniita naisia ja nopeita autoja, niin pullistelevan Macho-Speden takaa löytyi mustissakin varjoissa kulkeva ujo ja vaatimaton savolaispoika Pertti. Rauhalahti Teatterin Pertti on kunnianosoitus Suomi-viihteen kultaisimmalle ajalle, ja näytelmää tahdittaakin mm. Jukka Virtasen laulut.

Rauhalahden alueella oli Pertin keksintö- ja taidenäyttely, joka toi katsojille laajamittaisen annin siitä, mihin Pertti taiteellisen ja tieteellisen intohimonsa vapaa-aikanaan valjasti. Spede-idea Oy:n johtaja ja Pertin pitkäaikaisen keksijäystävän Raimo Kaukisen sekä Pertin siskon Virpin Torrin keräämässä näyttelyssä on tulossa muun muassa alkuperäinen legendaarinen showboat, taideteoksia sekä useita keksintöjä piirustuksineen.

Pertin sisko Virpi Torri oli projektissa alusta lähtien. Hän vastaa myös Pertin taiteellisen puolen esille tuomisesta. ”Luotan näihin tekijöihin täysin, siksi olen mukana ”, kertoo Virpi Torri.

LINKKEJÄ arvosteluihin ja juttuihin kesän 2018 produktiosta: 

Savon Sanomat, Johanna Leksis 7.7.2018

Tuomas Marjamäki 12.7.2018

Teatterikärpänen 23.7.2018

Viikkosavo, Aija Pirinen 5.7.2018

 

KESÄN 2017 PRODUKTIO

TUNTEMATON SOTILAS / KOLJONVIRTA

yli 18 000 katsojaa

Tuntematon sotilas keräsi hurjat 18 148 katsojaa. Erityistehosteina käytettiin vahvaa pyrotekniikkaa, Nightwishin upeaa musiikkia Dolby Surround 7.1. kautta, lisäksi aidot aseet ja tankki vallitsivat lavalla.